27 november 2017

Het Plan van Eisen ( PvE) krijgt, in samenspraak met onze projectleider bij Van Wijnen, meer vorm: We willen appartementen gaan bouwen met verschillende oppervlakken en dus ook gevarieerde huurprijzen: Appartementen van 50 m2 met een prijs onder de huurgrens, van 65 m2 met een prijs nét onder de huurgrens en van 80 m2 met een prijs daarboven, maar niet al te ver daarboven! Uiteraard blijven de uitgangspunten gehandhaafd: in elk appartement een aparte slaapkamer. In het gemeenschappelijk gedeelte een atelier/knutselruimte, een flinke gemeenschappelijke ontmoetingsruimte met keuken, logeerkamer, WC, douche en terras en een wasruimte met gedeelde wasmachines en drogers. De appartementen van 65 m2 krijgen een kleine derde kamer erbij, die van 80 m2 een wat grotere. We kijken of alle drie de types appartementen een eigen berghok kunnen krijgen. Voor alle types geldt: een eigen balkon met drempelloze openslaande deuren of een schuifpui daarnaartoe. We gaan ook voor zo energie-neutraal mogelijk en het in het plan opnemen van schuil- of nestplaatsen voor o.a. vogels.

Omdat we geen eigen tuinen willen maar wel groen om ons heen zulle we de omgeving meenemen in het plan: er wordt nagedacht over een buurt-groentetuin, een zwemvijver, en een commissie die de zorg voor het park op zich gaat nemen.

Op 7 december drinken we thee met de bewoners van de aanleunwoningen in de Dr. A. Kuyperlaan om ons aan het voor te stellen, en hen te vragen met ons mee te denken. Wordt vervolgd!