Beter een goede buur….

Het was goed vol, op woensdag 1 november om 10 uur, in het restaurant van Oversingel-nieuwe-stijl. Zeker 40 bewoners waren gekomen om de “samenspraak” onder leiding van Marjolein Brüning, directeur Zorg en Wonen van Vivium bij te wonen en mee te praten.

Er kwam een groet variëteit aan onderwerpen langs: zaken die nu bleven liggen omdat er geen receptie meer is ( jullie wonen nu eigenlijk in je eigen “dorp”, en dorpen hebben geen receptie!) tot de hoeveelheid zout in het eten. Alle onderwerpen werden met respect behandeld, opgelost of opgeschreven en toen kwam Ingrid, namens de Woongroep Weesp, aan het woord.

“Dag, ik ben jullie nieuwe buurvrouw. Althans, in de nabije toekomst’, lacht Ingrid Dokter, voorzitter van Woongroep Weesp. ‘Ik verheug me erop om buren te worden want het is natuurlijk fantastisch om als woongroep van de voorzieningen van Oversingel gebruik te maken. En over en weer wat voor elkaar te kunnen betekenen.’ Ingrid legt de aanwezige bewoners de plannen uit. ‘De ideale locatie voor een woongroep is naast de aanleunwoningen.’ De Woongroep wil graag gebruik maken van de faciliteiten van Oversingel: het restaurant, de ambulante zorg, de activiteiten, maar zal, op haar beurt, ook van alles toevoegen. Er komt een werkgroep die zich bezig gaat houden met het onderhoud en het verfraaien van de tuin en het park. En verder zal er een werkgroep uitstapjes, tentoonstellingen en concertjes organiseren waar de buren ook van harte welkom zijn. Zo ontstaat een win-win situatie voor de bewoners van zowel Oversingel als van de Woongroep.

Ingrid beloofde om nog eens terug te komen met een uitgebreide presentatie over de plannen zodra die concreter zijn. Dat voorstel werd met instemmend geknik ontvangen. Ook Marjolein Brüning sprak namens Vivium haar enthousiasme voor het plan uit. En besloot daarmee de zitting. Er komt zeker een vervolg en alles in samenspraak! Want goede buren communiceren met elkaar!

 

Categorieën: Bijeenkomsten

Gerelateerde artikelen

Bijeenkomsten

7 dec. 2017 verslag bijeenkomst bewoners seniorenwoningen

7 december 2017: Verslag van de Informatieve bijeenkomst met de bewoners van de seniorenwoningen aan de Dr. A. Kuyperlaan In de Vide op de 1e verdieping van gebouw Oversingel scharen 8 bewoners, 2 familieleden van Lees verder…

Bijeenkomsten

Verslag 1e bijeenkomst Woongroep Weesp 12 okt 2017

12 oktober 2017 Alle voortekenen lijken gunstig: er is zicht op een locatie, een investeerder, een zorgorganisatie die mee wil denken, een gemeente die het plan steunt… Woongroep Weesp kan van start! Initiatiefneemster Ingrid Dokter Lees verder…